O echipă medicală formată din medicii chirurgi vasculari ai Spitalului Județean de Urgentă Bacău ( dr . Bogdan Manole Szasz , dr. Manole Ghenadie , dr. Bud George si medic anestezist dr. Tutunaru Valentin ) completată cu doi medici chirurgi de la Spitalul “Sf. Spiridon” Iași, respectiv șeful secției de Chirurgie Vasculară a Spitalului Sf. Spiridon din Iași, Conf. dr. Radu Florin Popa si medicul specialist de chirurgie vasculară, dr. Cosmin Marian, a dat o șansă unui pacient cu o boală nemiloasă: arterita.

” Operația efectuată, este o intervenție de anvergură – By pass aortofemural profund, folosindu-se un grefon sintetic, special fabricat, care a fost inserat prin anastomoza (sutura pe aorta abdominala ) și trecut mai apoi în regiunea inghinală pentru a fi descărcat în membrul inferior unic al pacientului. Pacientul suferea de boala arterială periferică , așa numita “arterită” și fără această procedură, și-ar fi pierdut membrul unic pe care îl mai avea. Echipa de medici anesteziști a fost la înălțime și, în ansamblu, m-am simțit ca într-o sală de chirurgie a Spitalului Județean din Iași,” declara Conf. dr. Radu Florin Popa, șeful secției de Chirurgie Vasculară a Spitalului Sf. Spiridon din Iași.

In data de 31 ianuarie 2023 a avut loc evenimentul chirurgical deosebit, înregistrat până nu de mult, doar în marile centre universitare din țară.