Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi din Republica Moldova care s-au prezentat la controlul de frontieră conducând autoturisme deşi nu au obţinut niciodată dreptul de a conduce.

*În data de 29 decembrie a.c., în jurul orei 14.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, conducând un autoturism, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 45 de ani.

*Câteva minute mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un alt cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră, la solicitarea lucrătorilor noştri, bărbaţii nu au putut prezenta permisele de conducere, cei doi declarând că sunt posesori de permise eliberate de autorităţile din R. Moldova, dar nu le au asupra lor.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi bărbaţi nu au obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale.