Secția de pompieri Huși a intervenit cu două autospeciale, o ambulanță SMURD și echipaje specializate pentru salvarea, degajarea și acordarea primului ajutor victimelor unei explozii care s-a produs într-un imobil din localitatea Lunca Banului, comuna Lunca Banului. La fața locului a intervenit și o ambulanță aparținând SAJ Vaslui.
În apelul inițial făcut la numărul unic pentru situații de urgență, 112, apelantul a declarat că a avut loc o explozie și, cel mai probabil, există o victimă.
La locul intervenției, după efectuarea recunoașterii s-a constatat că în locuință se aflau patru persoane, două dintre acestea fiind afectate de explozie. Cu ajutorul mijloacelor tehnice specifice, salvatorii au scos de sub tavanul căzut (tavan construit din plăci de gips carton pe structură din lemn), doi bărbați, cu vârste de 75 respectiv 55 ani. Ambele victime erau rănite, iar una dintre acestea prezenta arsuri la nivelul feței, gâtului și căilor respiratorii. Victimele au fost evaluate și au primit primul ajutor în ambulanțe, ulterior fiind transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Huși.
Celelalte două persoane aflate în locuință, o femeie și un bărbat au fost evacuate de către cetățeni, până la sosirea echipajelor de intervenție. Cele două persoane au fost evaluate, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Cauza probabilă de producere a deflagrației a fost acumularea de gaz într-o încăpere, furtunul de la butelia încărcată cu GPL fiind degradat. Proprietarul locuinței a pornit sistemul de iluminat al casei, moment în care s-a produs deflagrația.