La data de 28 februarie 2024, în jurul orei 13:55, Secția 5 Poliție Galați a fost sesizată telefonic, de către un bărbat, angajat al unui centru de servicii sociale din municipiul Galați, referitor la faptul că la nivelul instituției ar fi avut loc o agresiune sexuală, între doi beneficiari ai centrului, ambii de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii i-au identificat pe cei doi beneficiari ai centrului, fiind vorba despre doi tineri, de 26, respectiv 31 de ani.

De asemenea, polițiștii au stabilit că în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, cei doi bărbați ar fi întreținut relații sexuale consimțite pe care le-ar fi filmat, iar una dintre aceste înregistrări video ar fi fost distribuită pe un site pentru adulți.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violarea vieții private, cercetările fiind continuate de polițiștii din cadrul unității de poliție menționate anterior, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.