Conducerea celui mai mare spital din judeţul Botoșani şi-a reclamat doi dintre angajaţi la poliţie, după ce aceştia ar fi încercat să fure din bucătăria unităţii echivalentul a 50 de porţii de mâncare destinate bolnavilor.

Incidentul s-a petrecut pe 31 august, însă plângerea conducerii a ajuns abia zilele trecute în atenția poliției. În reclamație, managerul și un director au precizat că au făcut un control la bucătărie și într-o magazie au observat un coş de inox, marcat ca fiind pentru deşeuri.

Dupa ce au ridicat capacul, au descoperit că în interior erau alimente aranjate într-un sac curat, fără vreun alt deşeu: două pungi cu legume, una de 2,5 kilograme de mazăre și una de două kilograme cu păstăi, şi opt kilograme de carne. După ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere, cei din conducere au descoperit că o angajată de la bucătărie şi un infirmier au fost cei care au manipulat alimentele şi coşul.

Managerul unităţii a sesizat comisia de disciplină a spitalului, iar cei doi angajaţi sunt cercetaţi. Ei nu au recunoscut faptul că ar fi încercat să fure alimentele bolnavilor și au spus că totul ar fi fost o neînţelegere, iar alimentele ar fi fost destinate să fie puse în frigider, iar dintr-o greşeală, au fost puse în coşul de gunoi.

Cercetările continuă, urmând a se stabili exact cum s-au petrecut faptele.

sursa: Monitorul de Botosani