Incepand cu data de 2 august 2021, tinerii cu varsta intre 12 si 18 ani se pot vaccina anti-covid cu serul de la Moderna, Spikevax. Incepand cu data de 1 august, doritorii pot intra sa se programeze pe Platforma Nationala de Vaccinare.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat urmatoarele:

Inscrierea la programare a minorilor in platforma electronica se va putea realiza prin intermediul conturilor parintilor, tutorilor sau ale apartinatorilor legali. De asemenea, din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fara o programare prealabila in platforma, prin prezentarea directa în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administreaza acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel national.

Vaccinarea este gratuita si voluntara, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descarca de pe site-ul ROVACCINARE atat chestionarul de triaj, cat si formularul de consimtamant informat prin care isi exprima acordul in acest sens ( https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/). Documentul poate fi semnat de catre unul dintre parinti, de tutorele sau reprezentantul legal, iar in centrul de vaccinare, adultii vor prezenta actele de identitate valabile care sa ateste calitatea acestora (CI, pasaport, pentru adulti si certificatul de nastere, in cazul celor care nu au implinit 14 ani).