Cu toate ca au fost raportate, sâmbătă, 466 de decese și 29.700 de cazuri noi de Covid-19, cele mai negre cifre din ultimele luni din Iran, țara intampină mari dificultăți in cadrul procesului de vaccinare: doar 3,8.000.000 din cei peste 80 de milioane de locuitori sunt complet vaccinați. Iranul se bazează pe vaccinul său anti-Covid, care ar oferi o protecție de 85% împotriva coronavirusului, fără a oferi alte informatii.

Oficial, este prima țară care vorbeste despre al cincilea val pandemic astfel incat s-au luat măsuri care includ inchiderea bazarurilor, piețelor și birourile publice, precum și a cinematografele, sălilor de sport și restaurantelelor din toate orașele iraniene. De asemenea, există si o interdicție de călătorie între orașe.

Conform The Guardian, „izolarea generală” va începe luni, 16 august, și va dura până sâmbătă.
In Iran sunt importate vaccinul rusesc Sputnik V și vaccinul Oxford-AstraZeneca, prin intermediul programului Covax, susținut de ONU.

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a respins în ianuarie orice posibilitate ca vaccinurile fabricate în SUA sau Marea Britanie să intre în țară, spunand ca sunt „interzise”. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat că Teheranul ar putea importa vaccinuri occidentale daca nu sunt produse în SUA sau Marea Britanie.
Numărul total de decese cauzate de pandemie în Iran, a ajuns la 97.208. Numărul total de cazuri confirmate era sâmbătă, 14 august, de 4.389.085.