Municipalitatea va organiza un concert şi un foc de artificii la cumpăna dintre ani. Decizia a fost adoptată ieri de către Consiliul Local la propunerea executivului. Primarul municipiului Iaşi a precizat ieri că vor fi invitati doar artişti români la concertul din Piaţa Palatului Culturii.

Primarul Mihai Chirica a declarat că decizia organizării a fost luată pe ultima sută de metri în contextul hotărârii Guvernului de a relaxa unele măsuri aferente perioadei de alertă în care se află România.

„Vom face un foc de artificii la trecerea dintre ani. Vom aduce doar artişti români. De ce români? Pentru că au suferit destul de mult în aceşti doi ani, nu au avut nici venituri, nici posibilităţi de a se manifesta decât într-un mod limitat. Celelalte evenimente, inclusiv cele legate de etnografie şi folclor, le vom face împreună cu Consiliul Judeţean”, a declarat primarul Chirica.

Edilul a nominalizat Complexul Muzeal Naţional „Moldova” printre parteneri şi spune că aşteaptă şi alte instituţii să se alăture Primăriei.