Conform datelor transmise ieri, 07 ianuarie 2022, la nivelul județului Iași, dintr-un total de 658 de unități de învățământ preuniversitar de stat și particulare (incluzând atât structurile, cât și unitățile conexe), 570 au rata de vaccinare a personalului de 60 % sau peste 60%, iar 88 au rata de vaccinare sub 60%. Așadar, în 86,62% dintre unitățile școlare ponderea personalului vaccinat este mai mare sau egală cu 60%.

Incidența epidemiologică de vineri, 07 ianuarie 2022, este sub 3/1000 de locuitori în toate localitățile din județul Iași.

Raportat la rata de vaccinare și incidența epidemiologică, toate cele 658 de unități de învățământ vor desfășura activitățile didactice cu prezență fizică, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

Informațiile privind rata de vaccinare și scenariile de funcționare au fost transmise elevilor și părinților de către unitățile școlare și sunt afișate pe pe site-ul I.S.J. Iași

„Raportându-ne la rata de vaccinare şi incidenţa epidemiologică, toate cele 658 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi vor desfăşura activităţile didactice cu prezenţă fizică, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. La finalul lunii decembrie au fost transmise către unităţile şcolare teste pentru toţi elevii. Prin urmare au fost transmise şi către elevii de nivel primar şi către copiii care sunt în grădiniţe. Ei pot folosi aceste teste şi vor transmite rezultatele către unităţile de învăţământ,” a declarat Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

In ceea ce priveste testarea elevilor, Antonina Bliort a specificat faptul ca acestia vor fi testați anti-Covid din testele distribuite unităților școlare la sfârșitul anului 2021.