Pentru a evita aglomerația, dar și posibile restricții care ar putea fi introduse în apropierea datei de 14 octombrie, pelerini din toate colturile tarii au inceput deja sa vina la Iasi pentru a se inchina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Sunt oameni care vin an de an la Cuvioasa.

Deși Iașul a depașit ieri incidența de 3.23 la mie, insa autoritățile spun că pelerinajul va fi organizat în condiții de siguranță.

Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș a declarat ca autoritatile sunt pregatite pentru a asigura masurile necesare desfasurarii in bune conditii a Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva:

„Din punctul nostru de vedere, al Prefecturii, suntem capabili să asigurăm măsuri de ordine publică”.

Lucian Apopei, directorul de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor a transmis ca Arhieoiscopia inca nu a stabilit condițiile în care se vor desfășura pelerinajul și slujbele din ziua 14 octombrie:

„Nu s-au stabilit scenariile în care vom opta pentru organizarea hramului. Ne referim la distanțare la purtarea măștii, la dezinfectați. Foarte mulți volunatri vor ajuta la organizarea hramului”.

Pelerinii spun insa ca vor sa evite situatia de anul trecut, cand accesul a fost permis doar celor cu domiciliu în Iași, asa ca vor veni mai devreme cu doua saptamani, pentru a fi siguri ca vor reusi sa se inchine la racla Pentru a evita aglomerația, dar și posibile restricții care ar putea fi introduse în apropierea datei de 14 octombrie, pelerini din toate colturile tarii au inceput deja sa vina la Iasi pentru a se inchina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva.