La data de 24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere de către pietoni.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.310 lei, dintre care 37 pentru abateri săvârşite de pietoni şi 34 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 6 permise de conducere.

Spre exemplu, o femeie a fost sancţionată contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat bulevardul Socola, din municipiul Iaşi, prin loc nepermis pietonilor.

Le reamintim pietonilor să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Totodată, le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, iar atunci când circulă pe timpul nopţii ori când vizibilitatea este redusă, să poarte elemente reflectorizante.

Sursa: IPJ Iaşi