Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ca mâine, 6 aprilie, cursurile să fie suspendate în toate școlile din județul Iași.

“Am făcut această solicitare în ședința de astăzi, în baza avertizărilor emise de meteorologi și ca urmare a problemelor provocate de zăpadă pe drumurile comunale, județene și naționale”, anunțat conducerea CJ.

“Având în vedere condițiile meteo nefavorabile și Hotărârea nr. 1/05.04.2023 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, înregistrată la Inspectoratul Școlar Județean Iași cu nr. 3278/05.04.2023, s-a decis suspendarea cursurilor pentru ziua de joi, 06.04.2023, pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ .

Hotărârea de suspendare a cursurilor a fost transmisă prin canalele de comunicare specifice către elevi, părinți și cadre didactice.

Menționăm că la nivelul fiecărei unități de învățământ consiliul de administrație va hotărî modalitatea de recuperare a materiei din programa școlară”, anunță și Inspectoratul Scolar Iași.

În prezent, pe drumurile județene acționează 14 sărărițe cu lamă, 6 autofreze, 2 autogredere și 3 încărcătoare frontale. Misiunea lor este, însă, foarte dificilă pentru că viscolul este foarte puternic. Potrivit meteorologilor, și în următorul interval vor fi ninsori abundente, astfel încât se va depune un strat nou de zăpadă de 25 de cm și se vor semnala rafale de vânt de 75 de km/h.

Autoritățile fac apel către șoferi să limiteze deplasările pentru a evita riscul de a rămâne înzăpeziți. De asemenea, le recomandă ieșenilor să sune la 112 doar atunci când există o urgență reală, astfel încât să se poată interveni operativ la cazurile grave.