Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Botoșani a amenajat un spațiu de unde cetățenii ucraineni pot să se aprovizioneze gratuit cu alimente neperisabile, produse de băcănie, mâncare pentru copii, produse de igienă personală și general pentru adulți și copii, pături, perne, lenjerie de pat, îmbrăcămite și încălțămite, în limita stocurilor existente.

    Astfel, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 15.00, persoanele refugiate din Ucraina sunt așteptate la sediul din strada Victoriei nr. 7, municipiul Botoșani.

    Singura condiție pentru a beneficia de acest sprijin este să facă dovada cetățeniei ucrainene.

    Măsura a fost luată după ce tot mai des, cetățenii ucraineni stabiliți temporar în județul Botoșani solicită ajutor.

    În ultima săptămână, pe platfoma www.sprijindeurgenta.ro , cât și la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Botoșani s-au înregitrat tot mai multe cereri de alimente, produse de igienă personală și generală, îmbrăcăminte și încălțăminte, pături, perne, lenjerii de pat, vase de gătit, veselă și tacâmuri. Unele cereri nu sunt însoțite de o adresă sau alte date suplimentare despre solicitanți. Identificarea acestora, a adresei și listei de necesități, presupune un efort susținut din partea autorităților.


sursa: ISU Botoșani