Pentru șoferii ieșeni, greul abia de acum incepe. Asta pentru că  municipalitatea a scos la licitație modernizarea a incă14 străzi din municipiul Iași. Majoritatea arterelor care vor fi reabilitate sunt din zona Copou, iar restul din Păcurari, Cicoarei, Țicău și Tătărași.

Un “ calup” de opt străzi, în lungime totală de 2,3 km: Văscăuțeanu (319 metri), Victor Babeș (242 m), Aleea Copou (280 m), Titu Maiorescu (456 m), Nicolae Istrati (81 m), Turcu (223 m), Ion Roată (260 m) și șos. Munteni (477 m) urmeaza sa fie reabilitate si include amenajarea trotuarelor și a parcărilor, realizarea de canale tehnice pentru rețele de comunicații sau adaptarea căminelor de utilități la noile cote ale proiectului. In cazul sos. Munteni, lucrările vor avea loc până la intrarea în Grădina Botanică. Valoarea totală a contractului a fost estimată la 9,3 milioane lei (fără TVA), iar municipalitatea așteaptă oferte de la companiile interesate, termenul maxim fiind data de 21 septembrie. Se specifică faptul că străzile vor fi reabilitate in 12 luni de la data semnării contractului.

O altă licitație lansată de Primărie va cuprinde șase străzi: Dr. Vicol (706 m), George Coșbuc (771 m), Alexandru Vlahuță (264 m), D. Cantacuzino (170 m), Simion Bărnuțiu (1.488 m) și stradela Sofia Nădejde (316 m). Este vorba de o lungime totală de  3,7 km, iar valoarea contractului este estimat la 14,3 milioane lei (fără TVA). Si aici termenul de execuție este tot de 12 luni de la emiterea ordinului de începere.

„Lucrările de modernizare propuse au ca scop sporirea capacității portante a drumului, îmbunătățirea condițiilor de colectare și evacuare a apelor meteorice și pluviale, cât și asigurarea stabilității și lățimii platformei. Astfel, se urmărește creșterea gradului de siguranță a circulației și a reducerii timpului de călătorie”, se arată în documentațiile aferente celor două licitații lansate de către municipalitate.

Recent, Primăria a lansat o altă licitatie, pentru asfaltarea străzii Aurel Vlaicu, avand o lungime de aproape 3 km: 2,4 km sunt cu linie de tramvai, iar peste 500 metri fără cale de rulare. Proiectul mai cuprinde reabilitarea trotuarelor și refacerea podului Ciurchi II (14 m). Cu un termen de execuție tot de 12 luni, la această licitație ofertele sunt așteptate până pe 17 septembrie. Contractul are o valoare estimată de peste 13 milioane lei (fără TVA).