Băiețelul mușcat de câini, din județul Botoșani, a fost adus de urgență la Iași la Spitalul de Copii. Potrivit primelor evaluări, copilul este in stare critică, prezentând mușcături la nivelul toracelui-cele mai grave, gâtului și scalpului, însă cele mai dificile probleme fiind la nivel pulmonar, acolo unde colții animalelor au pătruns până la nivelul pleurei, producând un pneumotorax care ii pune viața în pericol. Specialiștii spun că abia după ce va fi stabilizat, se va discuta despre conduita terapeutică referitoare la reconstrucția zonelor grav afectate. Vor fi, așadar, ore de foc pentru medicii ATI-ști care, la fel ca în fiecare caz de până acum, vor face tot ce se poate pentru pacient.

“A fost admis în Uniunea de Primiri Urgente un minor în vârstă de 10 ani care prezintă plăgi la nivelul cap, gât, torace. Plăgi importante cu lipsă de țesut. Pacientul este intubat, ventilat mecanic, și menține o stare critică. A fost transferat ulterior către secția de Anestezie si Terapie Intensiva pentru o acțiune multidisciplinară, o acțiune ce va avea ca prioritate salvarea vieții pacientului și reconstrucția zonelor cu pierdere de substanță.
Cea mai importantă este stabilizarea hemodinamică pentru că este un hemopneumotorax, o leziune care pune viața pacientului în pericol. Important în acest moment este stabilizarea si salvarea vietii pacientului după care se va face o evaluare a posibilităților de reconstrucție pentru celelalte zone în care sunt plăgi deschise”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași.