Vesti triste de la Spitalul de Copii “Sf. Maria”, acolo unde a ajuns de urgenta adolescentul care a incercat sa sara de pe o pasarela aflata in proximitatea pasarelei pietonale dintre Socola si Manta Rosie. Medicii spun ca starea lui este una extrem de grava si sunt rezervati in ceea ce priveste evolutia pacientului.

“Copilul este critic. Prezintă arsuri prin arc electric de inalta tensiune, 27.000 de volți și politrauma prin cădere de la înălțime, deci cu leziuni asociate severe. Este în investigații imagistice, CT și va urca în ATI , Unitatea Functionala de Arsi. Necesita tratament particular, complex din partea echipei multidisciplinare de ATI, chirugie plastica, chirurgie pediatrica, ortopedie, neurologie, etc. Este protezat respirator din prespital, echipaj SMURD și necesita continuarea terapiei suportive pentru soc postcombustional, echilibrare hemodinamica, metabolica, terapia dureri si tratament chirugical. Efectele sistemice și locale imediate sunt severe, prognosticul este rezervat în acest moment.
Acestea sunt informațiile de etapa, pe baza anamneza și examenului clinic, rezultatelor obținute prin probe biologice în UPU , la admisie, pe analizoare “point of care”. Arsurile sunt pe aproximativ 80 – 90% suprafață corporala și profunde, inclusiv de grad IV”, a anuntat Dr. Solange Tamara Rosu, purtator de cuvant in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” Iasi.