Adolescentul surprins și accidentat de tren pleacă astăzi acasă. Anunțul a fost făcut de către Dr. Sidonia Susanu, șef al Secției Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă.

“Copilul care a fost victima unui accident de tren la Vatra Dornei din lună Ianuarie este într-o stare generală foarte bună, este externat în cursul zilei de astăzi. Bineînțeles, va avea nevoie de vizite ulterioare pentru control și pansamente, va avea nevoie de kinetoterapie și proceduri de recuperare fizică dar sperăm într-o integrare socială și școlară foarte bună”, a declarat Dr. Sidonia Susanu.

Întrebată de către jurnaliști ce s-a întâmplat cu piciorul pacientului, fiind vorba despre un traumatism extrem de grav dar și pentru că în urmă cu câteva zile Dr. Susanu transmitea că nu este vorba despre amputație ci despre o “excizie parțială”, medicul a lămurit, de această dată, situația: piciorul (laba piciorului, în termeni populari) a fost amputat.

“Practic copilul are în totalitate gamba, având o excizie parțială de picior. Excizie, adică amputație a piciorului. Vă putea pași însă numai după consolidarea coroanei osoase la nivelul tibiei, pentru că în cursul accidentului, întregul sistem osos al gambei a fost fracturat în foarte multe segmente și din această cauza consolidarea fracturilor va luă un timp mai îndelungat decât într-o fractură cominutivă chiar și cu trei-patru fragmente”, a precizat Dr. Sidonia Susanu.

Având în vedere că este vorba, în final, despre o amputație, copilul va avea nevoie de o proteză însă numai după vindecarea completă se va acționa în acest sens.

“Până la vindecarea completă a țesuturilor, până la maturizarea cicatricilor, a țesuturilor reconstruite, nu se atașează nimic, deocamdată se așteaptă”, a încheiat Dr. Sidonia Susanu.