Un copilas in varsta de doar 5 ani a fost abandonat de mama lui, pe strada, la Galati pentru ca ar fi neascultator. Cazul a socat opinia publica si a fost luat imediat in vizor de DGSAPC Galati.

Femeia in varsta de 29 de ani, a lasat copilul pe strada, mintind ca se duce sa ii cumpere covrigi si a plecat. Copilul speriat si dezorientat a fost remarcat de catre galateni, acestia anuntand imediat politia. Copilul, aflat in stare de soc, nu a putut sa le spuna oamenilor legii cum a ajuns acolo si cine sunt parintii lui.

Politistii galateni au pornit cercetarile si au reusit sa dea de urma mamei, care era deja cu concubinul ei, la 60 km de Galati, unde locuia cu copilul.

Ciprian Stoica, purtator de cuvant al IPJ Galati a declarat: “S-a intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de abandon de familie, iar fata de aceasta s-a dispus masura retinerii pentru 24 de ore pe baza de ordonanta”.

Copilul a fost preluat de cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati.

“De la momentul in care am fost sesizati cu privire la aceasta situatie copilul a fost asistat tot timpul de un psiholog impreuna cu un asistent social.

In acest moment copilul a fost preluat in regim de urgenta si a fost plasat la un asistent maternal profesionist”, a declarat Tania Calcan – purtator de cuvant DGASPC Galati.

Femeia a recunoscut ca si-a abandonat copilul de bunavoie.

“Aceasta a precizat ca si-a abandonat copilul pentru ca nu are resurse financiare pentru a-l creste si pentru ca mama ei este foarte agresiva atat cu ea, cat si cu copilul si cu ea in prezenta copilului. Iar ea nu poate sa-l mai creasca pentru ca și copilul manifesta comportament violent fata de dumneaei, o loveste”, a afirmat avocatul din oficiu al femeii, Camelia Todorovici .

Femeia se afla in arestul IPJ Galati cercetarile fiind continuate de politisti si un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecaoria Galati.