Răsturnare de situație în cazul celor trei tineri care ar fi chinuit o pisicuță până la moarte! Poliția animalelor a stabilit ca animalul era deja mort în momentul în care aceștia au găsit de cuviință să se “distreze”, atârnându-l de coadă și lovindu-l.

“În cadrul verificărilor efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și ai Poliției orașului Hârlău au fost identificați cei implicați în incident, respectiv trei minori din localitate, stabilindu-se că animalul era decedat, în condiții necunoscute, înainte de a fi găsit de persoanele susmenționate care s-au folosit de cadavru pentru exprimarea agresivității.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”tulburarea ordinii și liniștii publice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 371 Cod penal, doi dintre tineri fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău care a dispus, față de aceștia, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment și dispunerea de măsuri legale”, a transmis Anca Vijiac, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iași.