Continental Iași lansează o nouă ediție a programului Summer Practice și, anul acesta, a pregătit un număr record de locuri pentru studenții interesați de un stagiu de vară plătit. Echipa Continental din Bd. Poitiers își deschide porțile pentru aproximativ 135 de studenți de la facultăți cu profil tehnic, iar peste 50 de mentori îi așteaptă dornici să împărtășească timpul și cunoștințele lor.

În funcție de interesele și de nivelul lor de pregătire, studenții care aplică pentru un stagiu la Continental Iași vor fi implicați în unul dintre cele 80 de proiecte practice pe care compania le-a inclus în program, vizând arii de tehnologie din zona de dezvoltare software, hardware, machine learning, security, testare, embedded systems etc.

Din iulie și până în septembrie, echipa noastră se îmbogățește cu tineri entuziaști, muncitori, dornici să pună în practică noțiunile teoretice studiate în facultate, iar noi suntem bucuroși să îi avem alături de noi. Mai mult, este extraordinar să descoperim printre studenții care ne calcă pragul pentru programul Summer Practice, viitori colegi alături de care lucrăm și mai departe. Numai în ultimii doi ani, peste 80 dintre studenții care au făcut stagiul de vară la Continental Iași ne-au devenit colegi și lucrează acum în proiecte software și hardware alături chiar de mentorii lor.” a spus Marian Petrescu, Location Manager la Continental Iași.

În plus față de cunoștințele practice dobândite, studenții se pot familiariza cu modul de lucru într-o companie, începând cu experiența unui proces de recrutare și selecție, până la implicarea în proiecte alături de echipă și evaluarea finală.

Summer Practice nu este doar un proiect pe perioada verii, este o oportunitate plătită, poate chiar un start în carieră. În timpul verii la Continental, eu am putut să cunosc oameni noi, să dezvolt proiectul pentru care am optat și să fiu ajutat de fiecare dată când am avut nevoie. Am învățat enorm, am avut suportul necesar și, dacă s-ar putea, aș mai repeta experiența.” a adăugat Ciprian Căliman, Hardware Developer la Continental Iași și fost student Summer Practice 2022.

Pentru programul Continental Summer Practice 2023 pot aplica studenții din anul II sau mai mari, de la facultățile cu profil tehnic din Iași, iar înscrierile se pot face până pe 31 martie pe site-ul companiei, secțiunea Cariere – Practica de vară (continental.com). 

Continental este prezentă în Iași din 2006 și are peste 2000 de angajați. Inginerii din centrul de cercetare dezvoltă produse și tehnologii de vârf din industria auto, cu accent pe securitatea cibernetică, creare software și conducerea autonomă. În parteneriat cu mediul universitar local și internațional, specialiștii din Iași lucrează în proiecte dedicate mașinilor și orașelor inteligente.