Consiliul Judeţean Iaşi va investi, anul acesta, peste 97 de milioane de lei în sectorul de sănătate.

Banii vor asigura buna funcționare şi modernizarea spitalelor din subordinea CJ, dar şi derularea proiectelor prin care se vor construi de la zero alte unităţi medicale.

” Finanțăm cele trei mari proiecte medicale pentru Iași: construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară, a Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii și a Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilității Iași. Vor fi trei spitale construite de la zero pe care Iașul le va avea în următorii ani.

Continuăm și proiectul de reabilitare și modernizare la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi, la corpul B, ultima etapă a proiectului și, în același timp, vom extinde Unitatea de Primiri Urgențe și spațiile medicale. Vom investi și în extinderea stației de oxigen la Spitalul de Pneumoftiziologie, în achiziționarea unui nou computer tomograf pentru Spitalul de Neurochirurgie Iași și în susținerea activității tuturor spitalelor, inclusiv spitalul de Boli Infecțioase și cele două maternități, Elena Doamna și Cuza Vodă.

Toate aceste spitale ale Consiliului Județean se îngrijesc de sănătatea ieșenilor și a pacienților din întreaga regiune și vom face toate eforturile pentru a ne asigura că au atât condițiile, cât și dotările necesare pentru ca serviciile medicale să se ridice la standardele corespunzătoare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe .