Reprezentanții Consiliului Județean Iași au anunțat astăzi, într-o postare pe pagina oficială, faptul că se strâng bani pentru a construi un teren de bocce necesar celor peste 400 de copii cu nevoi speciale de la Școala Gimnazială Specială, Constantin Păunescu”, pentru a-i încuraja să facă sport dar mai ales, pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice Speciale.

Inițiativa ar fi una demnă de lăudat dacă nu citim cu atenție fraza următoare:

“Acești sportivi reprezintă cu cinste Iașul la jocurile olimpice speciale internaționale și duc numele comunității ieșene peste tot în lume. Acum comunitatea este cea care poate face ceva pentru ei. Donează și tu! ”

Cum vine asta? Sportivii reprezintă cu cinste Iașul dar CJ-ul îi îndeamnă pe cetățeni să strângă banii necesari terenului de bocce?

N-are CJ-ul bani, că ar da! Are de plătit petrecerea de aproape 40.000 de euro, cu peste 800 de invitați, ce va avea loc lună această pentru a marca aniversarea a 30 de ani de la înființarea instituției județene…

PS: avem o idee însă! Dacă tot vine “lumea bună” la aniversare, nu s-ar putea strânge niște donații pentru a-i ajuta pe acești mici campioni speciali? Zicem și noi, nu dăm cu parul…

By admin