Ședința ordinară din luna decembrie a Consiliului Județean Iași, desfășurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare, a început cu un moment de reculegere în memoria celor care, în decembrie 1989, s-au jertfit pentru libertate. A urmat un spectacol de colinde și obiceiuri tradiționale de iarnă susținut de Corul Filarmonicii „Moldova” din Iași și de copii aflați în îngrijirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Consilierii județeni au aprobat apoi toate cele 44 proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi a ședinței. Cele mai importante au vizat obiective de investiții și măsuri administrative necesare bunei funcționări a serviciilor publice la nivel județean.

Prin votul aleșilor județeni s-a aprobat, între altele, realizarea proiectului de investiții ‚,Echipamente de Securitate pentru R.A. Aeroportul Iași’’, care presupune achiziționarea unei ambulanțe de tip A1 pentru urgențele medicale, a unei autospeciale de pompieri, dar și a unor echipamente moderne inclusiv pentru detectarea urmelor de explozibil.

S-au mai aprobat realizarea obiectivului de investiții “Extinderea structurii spațiilor medicale ale Spitalului Clinic de Urgentă pentru Copii “Sfinta Maria” Iasi” și proiectul “Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Judeţul Iaşi”, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

Plenul a votat și taxele speciale și tarifele pentru anul 2022 pentru Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, Direcția Arhitect Șef din cadrul Consiliului Județean Iași, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, Biblioteca Județeană “Gheorghe Asachi”, Filarmonica “Moldova” Iași, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, Teatrul pentru Copii și Tineret “Luceafărul”, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, tarifele pentru prestarea serviciilor artistice de către Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași, în anul 2022 și taxele de participare la cursurile organizate de către Școala Populară de Arte “Titel Popovici” Iași.

“În decursul acestui an, Consiliul Județean a aprobat peste 400 de hotărâri prin care am urmărit dezvoltarea județului nostru. Le mulțumesc angajaților din aparatul de specialitate pentru efortul depus în realizarea proiectelor și implementarea lor ulterioară și, de asemenea, le mulțumesc și colegilor din legislativ pentru că, indiferent de culoarea politică, au susținut investițiile care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de trai din comunitățile ieșene. Sper ca anul viitor să fie și mai multe proiecte adoptate și mai mulți bani pentru județul Iași”, a spus președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.