În data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 7 acţiuni şi s-a intervenit la 74 de evenimente, dintre care 66 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 22 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 350 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 86.595 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

TÂNĂR BĂNUIT DE FURT, IDENTIFICAT DE POLIŢIŞTI

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au identificat un bărbat de 32 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 1 noiembrie a.c., acesta ar fi sustras un telefon mobil aparţinând unei tinere, de pe suportul din faţa unui magazin, din municipiul Iaşi.

Telefonul mobil a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.

Cercetările continuă.

PESTE 2.000 DE ŢIGARETE CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au depistat, pe raza municipiului Iaşi, un tânăr de 26 de ani, care deţinea într-un autoturism, în vederea comercializării, ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi s-a dispus ridicarea, în vederea confiscării, a 2.200 de ţigarete.

UPDATE://CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi au depistat un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fără a deţine permis de conducere.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 1 noiembrie a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi. La data de 2 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Ciurea au oprit pentru control, în comuna Mogoşeşti, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO NEÎNMATRICULAT,  FĂRĂ A DEŢINE PERMIS

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au oprit, pe DN 24, în localitatea Poieni, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, care circula cu viteza de 86 km/h control radar.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere.

De asemenea, s-a constatat faptul că plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturism erau atribuite unui alt auto. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar cercetările continuă.

CERCETAT PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au depistat un bărbat de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Paşcani, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Cercetările continuă.

ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.005 lei.

De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare şi au fost reţinute două permise de conducere.

ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI

La data de 2 noiembrie a.c., în cadrul proiectului de prevenire a relaţiilor toxice cu accent pe prevenirea violenţei domestice şi a traficului de persoane „Relaţii sănătoase versus capcana relaţiilor toxice”, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o activitate cu caracter informativ-preventiv, pe raza municipiului Iaşi.

Astfel, a fost prezentat proiectul şi au fost expuse materiale ce conţin informaţii cu privire la caracteristicile unei relaţii toxice şi consecinţele legale în cazul nerespectării prevederilor referitoare la faptele de violenţă domestică.

Totodată, au fost transmise informaţii privind prevenirea violenţei domestice, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metoda de racolare loverboy, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop – help line 0800500333, 0800800678 unde pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.