Comercianții din piețele din Iași sunt nemulțumiți că a scăzut numărul clienților și se tem că vor rămâne cu marfa nevândută. Chiar dacă au redus prețurile la legume și fructe, nu au suficienți clienți pentru a vinde toată producția.

„E prea multă marfă, iar clienți sunt foarte puțini. Costurile din piață se schimbă în funcție de marfa care mai rămâne. Le dau și cu un preț mai mic, doar ca să scap de marfă, ca să nu mă mai duc cu ea înapoi acasă”, susține unul dintre comercianții din piața Alexandru cel Bun.

Aceștia riscă să plece cu marfa înapoi acasă, deoarece prea puțini clienți se mai apropie de produsele lor proaspete, abia așezate pe tarabe. Nu prețurile ar fi problema, ci lipsa interesului cumpărătorilor. Comercianții susțin că ieșenii preferă să plimbe coșul de cumpărături prin supermarket, în loc să meargă cu sacoșa prin aer liber, în piețe.

„Nu mai vor să cumpere de la noi pentru că preferă să meargă la supermarket, să poată alege produsele. Nu mai au obiceiul să meargă la piață. åsta e adevărul”, spune un alt comerciant din Piața Alexandru cel Bun care vinde legume și fructe proaspete de aproximativ patru ani.

Comparativ cu vara anului trecut, când de la primele ore ale dimineții piața era plină de clienți, în acest an aceștia lipsesc cu desăvârșire. În anul 2020, abia îți puteai face loc printre sutele de clienți care veneau și plecau cu sacoșele pline de legume și fructe proaspete. Acum, clienții vin în piață doar pentru două-trei roșii. Vânzările au scăzut, iar vânzătorii rămân cu multă marfă pe care uneori o comercializează a doua zi sau, în cel mai rău caz, o aruncă.

By admin