Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj ca echipa de sprijin în cazul unui accident cu victime multiple petrecut în afara zonei montane . A fost inițiat “codul rosu” , iar salvamontiștii intervin cu 8 salvatori si doua ambulante Salvamont cu capacitate de intervenție în teren accidentat plecate din baza centrala de intervenție Salvamont din Târgu Jiu. Din primele informații locația accidentului și starea drumului puternic afectata de căderile masive de ploi din ultima perioada nu permit accesul ambulantelor clasice iar plafonul de nori nu permite intervenția elicopterului.

Update! Este vorba despre o maşină care transporta muncitori și care s-a răsturnat în carieră. Trei persoane au murit şi 7 sunt rănite.

A fost activat Planul Roşu de intervenţie, având în vedere numărul celor implicaţi.

În accident au fost implicate 25 de persoane, dintre care 7 rănite şi 3 decedate, conform IGSU.

”Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenţie, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenţie”, precizează surse din cadrul IGSU.

Foto cu caracter ilustrativ .Sursa foto Salvamont Gorj.