Campionatul Mondial de karate Tradițional a avut loc în Macedonia de Nord, între 11 și 13 Noiembrie 2022.

La prestigioasa competiție a participat și Clubul Risei Iași cu un lot de 19 sportivi unde a obținut 28 de medalii: 11 de aur, 7 de argint și 10 de bronz.

La categoria Copii 4, 6 -7 ani, Diaconescu Damian a obținut medalia de bronz la kata individual.

La categoria Copii 3, Munteanu Patrick Nicolas a obținut aur cu echipa de kata, aur cu echipa de kumite și argint la kumite individual, Popa Miruna argint la kumite individual și bronz la kihon kumite.

La categoria Copii 2,11- 12 ani Pavel Robert Constantino a câștigat aurul la kata individual, aur kata echipe, aur kumite echipe, bronz kumite individual. Bistriceanu Mario, aur kata echipe, aur kumite echipe, bronz kihon kumite. Sandu David Florin aur kumite echipe. Marinescu Ana Maria, aur kata individual, aur kihon kumite, bronz kumite individual, bronz kumite echipe.

La categoria Copii 1,12-13 ani, Busaga Ioana, bronz kumite individual, bronz kumite echipe,loc 4 kata echipe. Lupu Iulia bronz kumite echipe și loc 4 kata echipe.

La categoria Cadeți, Sandu Narcis Lucas a obținut aur kata individual, aur kumite la individual, aur la fukugo și argint la enbu masculin. De asemenea, Bejenaru David Andrei a câștigat argint la fukugo, bronz kumite individual și argint la enbu masculin. Tagarcea Miruna Alexandra a câștigat și ea aur la fukugo, argint la kumite individual, bronz la kata individual.

La categoria Juniori, Pavalache Mihai Flavius a plecat cu medalia de aur la fukugo, bronz kata individual și locul 4 enbu mixt.

La categoria Tineret, Acatrinei Daria Elena a obținut aur la kumite individual, argint la fukugo și loc 4 la kata individual și enbu mixt.

De menționat și evoluția foarte bună a sportivilor Rusu Alexandru, Rusu Claudiu, Gavrilă Bogdan, Șipos Tudor și Șipos Anastasia.

Felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor Bejenaru Maria și Petronela și mult succes în continuare!

In final, Romania s-a situat pe locul 1 cu 115 medalii: 24 de aur, 35 de argint si 56 de bronz.

By admin