Companii şi organizaţii din SUA şi din Europa, au anunţat decizii dure față de angajații care refuză să se vaccineze împotriva COVID. Decizia companiilor sau a organizaţiilor de a-şi obliga angajaţii să se vaccineze vine după ce numărul de noi cazuri a crescut din cauza răspândirii variantei Delta, care este mult mai contagioasă.

Măsurile pot să meargă chiar până la concedierea salariaţilor. Google și Facebook au anunțat că își vor obliga angajații care vin la birou să se vaccineze. Cei care muncesc de acasă, nu sunt obligaţi să se imunizeze.

Biserica Ortodoxa din Cipru a anunțat că angajații săi care nu sunt vaccinați nu vor putea reveni la muncă după perioada vacanțelor şi trebuie să se considere concediați. Mai mult chiar, acum câteva zile, arhiepiscopul ortodox i-a amenințat pe preoţii care îi îndeamnă pe credincioşi să nu se vaccineze că le va tăia salariile.

În Italia, Executivul a decis că toate cadrele didactice dar şi studenţii trebuie să prezinte un certificat Covid înainte de a intra la cursuri. Fără acest certificat, profesorii nu vor putea munci, iar după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți.

În SUA, Guvernul permite ca angajatorii să solicite salariaţilor care vin fizic la locul de muncă să se vaccineze împotriva Covid-19. Iar cei care nu respectă cerinţele pot fi deasemenea, concediaţi.

Postul de televiziune CNN şi-a concediat trei angajaţi după ce aceştia au mers la unul dintre sedii fără să fi fost vaccinaţi împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut chiar de către preşedintele companiei. Până în prezent, angajaţii CNN au fost crezuţi pe cuvânt că s-au vaccinat şi nu li s-a cerut să prezinte dovezi ale vaccinării.

La un mare spital din Houston, Texas, 150 de persoane au demisionat sau au fost concediate, după ce instituţia a cerut ca toţi angajaţii să fie vaccinaţi.

Şi compania United Airlines le-a cerut celor 67.000 de angajaţi să se imunizeze până la sfârşitul lunii octombrie, în caz contrar, riscă să fie concediaţi. Şi alte corporaţii mari din SUA au impus vaccinarea obligatorie.

sursa: stiriletvr.ro