Astăzi, 15 noiembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al județului Iași a avut loc ceremonia dedicată incheierii misiunii pentru cea de a doua echipă medicală sosită din Republica Moldova pentru a sprijini cadrele medicale din România in lupta cu Covid-19, la Spitalul Mobil Lețcani.

Ceremonia a avut în prezența inspectorului general al IGSU, general-maior Dan-Paul Iamandi, șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova, general-maior Mihail Sofronie Harabagiu, a prefectului Județului Iași, Marian Grigoras, medicului șef UPU-SMURD Iași, dr. Diana Cimpoeșu, directorului D.S.P. Iași, dr. Vasile Cepoi, managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” Iași dr. Florin Roșu, inspectorului șef al ISU Iași, colonel Ionuț-Ciprian Grădinaru si a altor oficialități locale.

Despre colaborarea cu personalul echipei medicale de peste Prut, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” din Iași, dr Florin Roșu a transmis:

” Așa cum ne și așteptam, colaborarea a fost una de foarte bun augur din toate punctele de vedere, colegii noștri, la fel ca și cadrele medicale din România, sunt caracterizați de un inalt grad de profesionalism. Au ingrijit pacienții ca și cum ar fi fost rudele lor, cu devotament. Misiunea lor s-a incheiat după doar doua săptămani, ne pare rău ca ne despărțim de ei insă ne bucurăm că se intorc la familiile lor, după o perioadă in care nu le-a fost deloc ușor”.

In semn de mulțumire, de apreciere pentru tot efortul depus in aceasta perioada dificila, au fost acordate distincții de onoare personalului participant, iar inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general-maior Dan-Paul Iamandi, a înmânat distincții de onoare din partea DSU echipelor medicale din cadrul Ministerului Sănătății și IGSU al MAI din Republica Moldova.