“Luca” nu este doar băiețelul de trei ani ucis la Lețcani, în timp ce se afla pe trecerea de pietoni în brațele tatălui sau, alături de fratele lui mai mare.

“Luca” este oricare dintre copiii uciși pe șoselele din România din indiferența autorităților, a celor care ar trebui să supravegheze traficul, din orgoliile politice prostești a celor care preferă să își arunce săgeți decât să facă ceva pentru cetățeni, din cauza durerii în cot a celor care nu ridică un deget dar care ar putea face ceva pentru ca aceste tragedii să fie evitate.

“Luca” a fost ucis nu doar de mastodontul care l-a decapitat pe trecerea de pietoni de la Lețcani, o trecere care duce direct într-un șanț, ci “Luca” a fost ucis de indiferența celor care au primit nenumărate petiții de la cetățeni cu privire la lipsa siguranței rutiere și pietonale din zona respectivă, de prostul amplasament al acelei treceri de pietoni, de lipsa radarelor fixe dintr-o zona în care, de ani de zile, continua să se petreacă tragedie după tragedie, fără ca cineva să facă ceva. Pe “Luca” l-au ucis și stațiile din care se aude “e liber colegu, dă-i blană”…

Astăzi, “Luca” a fost ucis de mai multe ori, lăsând un frate marcat pe viață de imaginea celui cu care se juca zi de zi întins pe asfalt, lăsând un tată care nu va uita niciodată că i-a murit copilul în brațe, lăsând o mamă fără unul dintre copii…

“Luca” a fost ucis astăzi și o putem considera o premeditare, căci autoritățile au fost indiferente la toate dramele petrecute în zona respectivă de-a lungul timpului.

Oare câți “Luca” trebuie să mai moară până cineva se va trezi la realitate? Cât vă mai dura până când șoferii vor ajunge să respecte legea și să renunțe la “liber colegu”?

Drum bun “Luca”, sa ne ierti ca nu am putut face nimic pentru tine…