Managerul Spitalului „Sf. Parascheva”, Dr. Florin Roșu, a transmis că unitatea medicală pe care o conduce mai are doar cinci locuri la Terapie Intensivă.

„Corpul medical și infrastructură spitalului sunt supuse unei presiuni foarte mari. Ceea ce am preconizat, vis-a-vis de evoluția pandemică, este punctul de a deveni realitate. Spitalul îngrijește la nivelul tuturor pavilioanelor pacienți COVID-19 cu forme medii spre severe iar cele două terapii intensive (ambele dedicate pacienților SARS-CoV-2 pozitivi) formele severe și critice. Toți pacienții indiferent de sectorul unde sunt îngrijiți, au nevoie de suport maximal din punct de vedere al oxigenoterapiei, fiind în proporție de peste 99% nevaccinați”, a explicat dr. Florin Roșu.

„În momentul de față, spitalul dispune de 5 locuri de terapie intensivă și doar 10 locuri în cadrul pavilionelor spitalului. Colegii care activează în celelalte spitale suport au început să interneze și să îngrijească pacienți care nu mai pot fi absorbiți de către spitalul nostru. Am detașat specialiști către spitalele suport, astfel încât pacienții să aibă parte de cea mai calificată îngrijire”, a mai precizat dr. Florin Roșu.

„Revin cu îndemnul ferm, bazat pe date științifice irefutabile de a se continua și accelera vaccinarea populației dublată de respectarea măsurilor de prevenție, măsuri bagatelizate în ultima perioadă. Aceste două elemente reprezintă singura armă de care dispunem în lupta acerbă pe care o continuăm neîntrerupt de 18 luni”, a transmis managerul Spitalului „Sf. Parascheva”.