Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a făcut noi cercetări în mai multe magazine din țară și a descoperit două sortimente de chipsuri bio care ar putea să pună în pericol sănătatea cetățenilor. Loturile au fost retrase imediat de pe rafturi, iar cei care le-au achiziționat deja sunt rugați să le returneze.

În urma unor verificări mai amănunțite, supermarket-urile au fost nevoite să retragă de pe rafturi două sortimente de chipsuri bio, care, potrivit specialiștilor, conțin substanțe care ar putea cauza probleme destul de grave consumatorilor. Se pare că aceste produse conțin alcaloizi tropanici, un cumul de substanțe care pun în pericol sistemul digestiv și nu numai.

Reprezentanții supermarket-urilor au anunțat că toți cei care au achiziționat recent aceste produse, vor putea să le înapoieze celui mai apropiat magazin, urmând să își primească banii înapoi. Ba mai mult decât atât, nu va mai fi nevoie de un bon fiscal pentru a se demonstra că produsele respective au fost achiziționate din magazinul respectiv.

imagine cu titlu ilustrativ gifans