In data de 6.01 a avut loc, la Instituția Prefectului Județului Iași, ceremonia de învestire a noului prefect Bogdan Cojocaru. Fostul prefect, Marian Grigoras, a rămas insă in funcția de subprefect, la fel ca şi Adina Gîrjan.

” Este un moment foarte important, şi nu prin prisma faptului că am intrat eu in această funcție ci pentru că, din nou, virusul ne face probleme. Stim cu toții că suntem pe o pantă ascendentă. Aşa cum au spus şi alți colegi de ai mei, nu vreau să fie privit ca un cadou politic ci mai degrabă că pe o responsabilitate foarte mare pentru fiecare dintre noi, cei care am preluat astăzi funcțiile de prefect şi subprefect pentru că avem de gestionat, in primul rând, pandemia, şi apoi să nu uităm că suntem incă in sezonul rece şi avem şi această prioritate, astfel incât cetățenii să nu aibă de suferit. Pot să ii asigur pe toti cetățenii Județului Iaşi de faptul că, atâta timp cât sunt in această instituție, voi lăsa haina politică deoparte iar echilibrul şi echidistanța vor fi cele două elemente esentiale ce mă vor ghida in activitatea ce urmează să o desfaşor in Instituția Prefectului.

Am avut posibilitatea să trec şi prin zona executivă in 2018, ca Ministru al Comunicațiilor, am avut şansa să trec şi prin zona legislativă, in 2019 şi 2020, de aceea nu există nici un motiv pentru a nu putea face echipă cu toți cei care in momentul de față se află in Instituția Prefecturii sau cu instituțiile deconcentrate aflate pe raza Județului Iaşi”, a declarat noul prefect, intr-o scurtă discuție cu jurnaliştii prezenți la ceremonia de investire.

Intrebat de către jurnalişti care sunt prioritățile după preluarea mandatului, Bogdan Cojocaru a declarat:

” Prioritară este sănătatea cetătenilor din Județul Iaşi. Suntem intr-un moment in care cifrele cresc, din nou, şi pentru că suntem in sezonul rece, trebuie să avem grijă şi la fenomenele meteorologice care pot apărea oricând. Sper, aşa cum am spus, că impreună, Instituția Prefectului şi instituțiile deconcentrate, să putem avea grijă cât mai bine de sănătatea cetățenilor şi să gestionăm cat mai bine pandemia.”

La rândul său, actualul subprefect Marian Grigoraş, a transmis că este pregătit să colaboreze cu noul prefect.

“Am participat cu emoție la această ceremonie, la care am depus jurământul pentru învestirea in funcție de subprefect al Județului Iaşi, l-am felicitat pe domnul prefect Bogdan Cojocaru, l-am asigurat de tot sprijinul meu şi aştept cu interes colaborarea cu domnia sa. Cu siguranță va fi o colaborare foarte bună, in slujba cetățenilor Județului Iaşi”,a transmis Marian Grigoraş.