Primaria din Comuna Ciortești face demersuri susținute pentru a construi un Centru de zi pentru părinții și copiii aflați in dificultate.

Potrivit Alinei Apostol, primarul comunei, clădirea cuprinde: o sală multifuncțională, un cabinet de consilere, o sală de mese cu chicinetă, un birou și grupuri sanitare pentru utilizatorii clădirii.

Amplasamentul este la Deleni Șosea, pe locul școlii vechi și va asigura servicii sociale și de sprijin pentru 45 de copii din comuna noastră, care vor face activități și vor fi sprijiniți pentru a obține rezultate mai bune la școală și să ne asigurăm astfel că vor rămâne alături de părinți până la maturitate. Centrul va asigura o masă caldă și este prevăzut cu un loc de joacă.

“Sperăm să obținem finanțarea de 330.000 euro, prin PNRR, Componenta C13 – REFORME SOCIALE, Investiția I1 -„Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie”, avem din păcate suficiente cazuri în comuna noastră în care copiii au fost instituționalizați, îmi doresc din suflet să înceteze acest fenomen!”, a spus Alina Apostol.