Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași aniversează anul acesta 10 ani de activitate, timp în care mii de pacienți oncologici din toată Moldova, dar și din alte regiuni ale țării au beneficiat de un sistem medical integrat, multidisciplinar, pentru toate localizările neoplazice.
Unitatea sanitară cu 300 de paturi și-a deschis porțile în data de 25 martie 2012 și marchează un deceniu de activitate prin finalizarea lucrărilor și demararea procedurilor de predare-primire a primului Centru de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din regiunea Moldovei.


Imobilul realizat cu fonduri asigurate prin Compania Națională de Investiții va fi inaugurat, în 25 martie 2022 – ora 11.00, în prezența mai multor oficialități de la nivel central și local.


Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice are sediul în strada Codrescu nr 177 A și este edificat pe șase niveluri (D+P+4). Dotat cu aparatură de ultimă generație, asigurată prin diverse surse de finanțare (fonduri nerambursabile, buget de stat), având în structură laboratoare și cabinete medicale moderne, noul imobil va asigura servicii de screening pentru depistarea cancerului de col uterin, de sân, de prostată, de piele și a cancerului colorectal.