Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, salina Slănic Prahova a fost recunoscută oficial ca stațiune turistică de interes național în anul 1853 si este cea mai mare salină din Europa, în ceea ce privește dimensiunea, excavându-se anual peste 2.9 milioane de metri cubi de sare, și este, totodată, locul în care se regăsește cel mai pur aer din întreaga lume.

Are o dimensiune de 14 camere cu deschidere de 10 metri către tavan, 54 de metri înălțime și adâncime de 208 metri.

În trecut vizitatorii putea ajunge în minunatul loc prin puțul de extracție, unde se permitea coborârea și urcarea cu ajutorul unui „lift”, special conceput pentru transportul persoanelor, până la adâncimea de 208 metri. Astăzi, accesul se realizează cu ajutorul microbuzelor, turiștii putând să admire în voie masivul de sare și secțiunile de unde era exploatată sarea. Multe persoane aleg să viziteze acest loc pentru proprietățile terapeutice pe care le are asupra sănătății, în special asupra bolilor respiratorii. Aerosolii salini aduc efecte extraordinare tuturor persoanelor ce suferă de anumite afecțiuni respiratorii, tocmai de aceea a fost proiectactă atât pentru turiști, cât și pentru cei ce au nevoie de tratament.

În această salină lipsesc aproape total radiațiile și poluarea, efectuându-se constant teste și măsurături pentru a stabili exact calitatea aerului. Una dintre cele mai spectaculoase camere din salină este Sala Genezei, ce găzduiește busturile în sare ale lui Burebista, Decebal și Traian, precum și alte sculpturi specifice.

sursa: helloholidays.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *