O ieșeancă a avut parte de o “aventură” demnă de cascadorii râsului. Femeia a mers cu fiica ei să își schimbe actul de identitate pentru că fața împlinea 18 ani și trebuie să dea examen pentru permisul auto.

Când au ajuns la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor, cele două au constatat că nu pot schimba buletinul fetei pentru că al mamei… era incorect. Domiciliată în Lețcani, femeia avea trecută la adresă doar localitatea, fără stradă și fără număr pentru că așa primise buletinul în urmă cu câțiva ani. Alte drumuri, alte bătăi de cap! Mama, nevoită să schimbe și ea buletinul pentru a fi “complet”, adică să apară și stradă și numărul, a trebuit, normal, să prezinte certificatul de căsătorie.

Surpriză mare, ochiul vigilent al unei funcționare a observat că nici certificatul de căsătorie nu era corect completat, din partea de jos a acestuia lipsea o serie și un număr, ca atare, cei doi soți au fost nevoiți să depună cerere pentru eliberarea unui nou certificat, la 22 de ani de la căsătorie! În concluzie, pentru schimbarea buletinului fetei, care devine majoră în câteva zile, mama a fost nevoită să își schimbe și ea buletinul iar cei doi părinți, să schimbe certificatul de căsătorie, toate acestea însemnând o grămadă de drumuri, cereri și o mare durere de cap pentru întreaga familie.

“Practic, de miercurea viitoare vom fi căsătoriți “cu actele în regulă”, cu serie și număr. Am ales să ne amuzăm de situație, altfel o luăm razna la câte drumuri am făcut. Vă dați seama cum era să fi mers la divorț și să ni se spună că nu ne pot divorța, trebuie mai întâi să ne căsătorim din nou? “, a povestit ieșeancă pentru 24iasi.

Femeia a povestit întâmplarea pe o rețea de socializare și a ales să facă haz de necaz în loc să se enerveze, schimbându-și statusul în “căsătorită” și a fost bombardată cu mesaje de felicitare, deși peste 3 ani cei doi vor sărbători nunta de argint.