Cătălin Urtoi, vicepreşedintele Asociaţiei “Împreună pentru A8“,  susţine că studiul de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ finalizat recent a fost făcut in bătaie de joc si a precizat că vor fi noi mişcări de protest în această toamnă, potrivit news.ro.

Intr-o postare pe Facebook, Cătălin Urtoi a scris că firma spaniolă ACCIONA, cea care a realizat studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ din cadrul A8, şi-a batut joc de un proiect dorit de câteva milioane de moldoveni şi de banii românilor.

“Au fost mai întâi cei de la PSD, iar acum continuă cei de la USR PLUS PNL. După şedinţa care a avut loc ieri (luni – n.r.) la CNAIR, un lucru este cert: SF-ul pe tronsonul Tg.Mureş – Tg.Neamt/A8 nu a fost depus conform contractului! Specialiştii din CNAIR au declarat în şedinţa de ieri, după o săptămână de la depunerea SF-ului de către firma spaniolă ACCIONA, că SF-ul nu a fost depus conform contractului! Este incomplet, cu volume lipsă, iar formatul în documente scrise lipseşte, fiind depus doar sub forma a două stick-uri“, a declarat vicepreşedintele Asociaţiei “Împreună pentru A8“, Cătălin Urtoi.

Ministerul Transporturilor şi din CNAIR ar fi fost avertizate încă din ianuarie despre faptul că se va ajunge la această situaţie, dar că nu a fost luată nici o măsură.

“Este o mare bătaie de joc! Stau şi mă întreb cum vor finaliza recepţia acestui document cei din CNAIR în următoarele 13 zile, când cei de la firma spaniolă ACCIONA au transmis cu o aroganţă maximă că sunt în concediu?! Ceea ce mă miră pe mine este reacţia inexistentă a celor din USR PLUS şi mă refer în primul rând la ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Oare Primul Ministru, Florin Cîţu ce părere are?!“, a mai spus Cătălin Urtoi.

Acesta a mai spus că “fără o mobilizare masivă a celor care cred în acest proiect şi fără o acţiune în forţă către Bucureşti, nu vom vedea prea curând această autostradă“.

“În septembrie se împlinesc patru ani de la primele acţiuni de stradă pentru A8 – marşul auto Iaşi – Tg. Mureş. În această toamnă va trebui să ne îndreptăm spre Bucureşti! Traversarea Carpaţilor de la est la vest cu o AUTOSTRADĂ (Autostrada A8) reprezintă un proiect ce ţine de dezvoltarea regiunii Moldova şi SIGURANŢA NAŢIONALĂ. Ne pregătim serios de marş!“, afirmă vicepreşedintele Asociaţiei Împreună pentru A8, Cătălin Urtoi.