Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care a prezentat la control un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republicii Moldovace s-a dovedit a fi fals.

În data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 06.40, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului pentru trecerea frontierei, un tânăr, cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în Portugalia.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, document, care în urma verificărilor specifice s-a dovedit că nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, colegii noştri au stabilit faptul că bărbatul nu a obţinut nicicodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 500 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.