Poliția Animalelor din Iaşi caută un şofer care a călcat cu autoturismul o cățelușă, în timp ce ieșea dintr-o parcare.

Camerele de supraveghere din zonă au surprins momentele, iar imaginile au ajuns pe reţelele sociale.

În imagini se vede cum bărbatul scoate maşina din parcare, accelerează şi trece peste patrupedul care se afla la mică distanţă, apoi îşi continuă drumul liniştit, ca şi cum nimic nu s-ar fi intâmplat.

Doi trecatori care au vazut totul, au luat căţelul aflat în agonie şi l-au dus la un medic veterinar însă şansele de supravieţuire sunt mici.

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Iași s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe o rețea de socializare a fost postată o filmare din care rezultă că un exemplar canin a fost accidentat.
Polițiștii au efectuat verificări în legătură situația respectivă, în urma cărora a rezultat faptul că evenimentul ar fi avut loc la data de 09 aprilie a.c., pe raza municipiului Iași, iar câinele ar fi fost acroșat de un autoturism.
Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au identificat autoturismul care ar fi accidentat patrupedul, în prezent efectuându-se verificări pentru stabilirea identității conducătorului auto.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspecul săvârșirii infracțiunii de provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace, faptă prevăzută și pedepsită de art. 14, alin. (2) din O.U.G. nr. 155/2001 cu referire la art. 6, alin. (2) din Legea nr. 205/2004.
Câinele a fost transportat de către un martor la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie din cadrul Universității de Științele Vieții Iași pentru acordare de îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

sursa foto: stirileprotv.ro