Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat din R. Moldova, asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi falsă.

În data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un microbuz, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 31 de ani.

Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, i-a fost efectuat un control amănunțit, ocazie cu care a fost descoperită, în bagajele acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate fotografia și datele sale de identitate. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, contra sumei de 200 de euro cu intenţia de a se angaja mai uşor pe un şantier din Belgia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii defals material în înscrisuri oficiale.