Medicii de la Spitalul de Copii “Sf. Maria” Iași sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire a adolescentului electrocutat vineri seara, după ce ar fi încercat să sară pe o locomotivă. Acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale pe parcursul nopții trecute.

“In legătură cu pacientul de aseară vă putem preciza următoarele:
Pacientul in vârstă de 16 ani a fost internat in cursul serii de ieri, 10.02 in Unitatea Funcțională de Arși – ATI cu diagnosticul de: Electrocuție. Arsură grad III 80% suprafață corporală. Arsură de căi aeriene inferioare. Soc2 postcombustional.
Din fericire nu prezintă leziuni traumatice asociate, însă leziunile de electrocuție s-au produs prin toate cele trei mecanisme posibile: pasaj direct al curentului electric, arc electric și flacără electrică.
Imediat după internare s-au continuat terapiile de menținere a funcțiilor vitale și tratamentul șocului postcombustional. Colegii medici ATI au inițiat concomitent terapii de epurare extrarenală precoce. Copilul a fost admis in sala de operații, s-a efectuat o primă intervenție chirurgicală de excizie parțială a zonelor de arsură, pansament cu presiune negativă .
In prezent copilul este in serviciul ATI, stare generală gravă, intubat orotraheal, asistat respirator mecanic.
Prognosticul de supraviețuire se menține deocamdată rezervat”, a transmis în această dimineață Dr. Susanu, șefa Unității Funcționale de Arși.