Lumea artistică este în doliu. Celebrul Michael Lee Aday, cunoscut publicului ca Meat Loaf, a decedat joi seara. Artistul avea 74 de ani.

Autorul piesei devenită hit la nivel mondial, ”I’d Do Anything For Love”, a incetat din viața iar vestea tragică a fost confirmată de familia celebrului artist, printr-un comunicat, cauza morții nefiind încă dezvăluită publicului larg.

Câștigătorul premiului Grammy pentru interpretarea solo a piesei amintite mai sus s-a stins din viață în propria locuință, fiind alături de soția sa, Deborah.

Marvin Lee Aday s-a născut pe 27 septembrie 1947 în Dallas, Texas, iar în 1968 se făcea remarcat pentru prima dată.

Meat Loaf, așa cum era cunoscut de o lume întreagă, și-a început cariera la doar 21 de ani. Până ieri, 20 ianuarie 2022, când trupul i-a cedat, vedeta a făcut istorie în lumea artistică, dar și în actorie.

De-a lungul acestor ani s-a făcut remarcat pentru vocea sa puternică, dar și pentru trilogia ”Bat Out of Hell”, ce s-a vândut în peste 65 de milioane de albume în întreaga lume, anual vânzându-se și acum câte 200.000 de copii, fiind pentru nouă ani mereu în topuri.

Pe lângă cariera muzicală care l-a făcut să se bucure de un real succes în Europa și Marea Britanie, Meat Loaf a apărut și în peste 50 de emisiuni și filme. Cele mai notabile apariții ale sale fiind cele din ”The Rocky Horror Picture Show” în 1975 și ”Fight Club” în 1999.

Meat Loaf a bifat reușite colosale și cu albumul pe care l-a făcut cu Shaun „Stoney” Murphy, în 1971. Cu piesa ”What You See Is What You Get”, lansată înaintea albumului, cei doi au ajuns pe locul 71 în topul ”Billboard Hot 100”.

Până în 2016, Meat Loaf a adus în atenția fanilor săi o mulțime de alte proiecte de succes, patru ani mai târziu anunțând un nou proiect.

În 2020 el spunea că lucrează la un nou album, iar anul trecut declara că în ianuarie 2022 va intra, din nou, în studio pentru a înregistra șapte noi piese, pentru un alt album, pe care își dorea să se afle și melodii lansate în anii 1970, 1980, 1990 și anii 2000.

sursa: fanatik.ro/foto: sonora.id