Canotorii români au sosit ieri pe Aeroportul Henri Coanda şi au fost intâmpinaţi cu flori şi aplauze şi o “armată” de ziarişti:


”A fost ceva magic. Ne-au dat lacrimile când am văzut atâta lume care ne aștepta. De sus, din avion s-a văzut extraordinar. Nu mai aveam răbdare. Abia așteptam să coborâm. Vreau să le mulţumesc sportivilor pentru ce au realizat la Tokyo, pentru că i-am felicitat, dar de mulţumit, nu le-am mulţumit”, a spus Elisabeta Lipă.

”Vă mulţumesc din suflet când ne-aţi făcut mândri că suntem români. Iar eu nu am mai trăit o asemenea bucurie din 2004, când am ieşit campioană olimpică” a mai spus Elisabeta Lipă. România a încheiat competiţia de canotaj de la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 3 medalii, una de aur şi două de argint, obţinând astfel locul 4 în clasamentul pe naţiuni, după Noua Zeelandă (3 aur, 2 argint), Australia (2 aur, 2 bronz) şi Olanda (1 aur, 2 argint, 2 bronz).

Cele trei medalii ale lotului condus de antrenorul italian Antonio Colamonici au fost obţinute de Ancuţa Bondar şi Simona Radiş – aur la dublu vâsle feminin; Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – argint la patru rame masculin; Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă – argint la dublu rame masculin.

Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.

Sursa: Comitetul Olimpic Roman