Pe adresa redacției 24iasi a sosit o scrisoare ce ne-a atras atenția într-un mod pozitiv: un pacient îngrijit și externat de curând de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” din Iași a dorit să mulțumească în mod deosebit, public, conducerii și tuturor cadrelor medicale, despre care spune că își îndeplinesc sarcinile de serviciu cu devotament și implicare.

Cândva, în urmă cu mai mulți ani, exista un LOC de care oamenii cu probleme de sănătate se temeau mai tare decât de boala în sine. Unde le era teamă să ajungă pentru că nu știau dacă din acel loc vor mai ieși pe picioarele lor. Teama le punea stăpânire și îi consumă încet, încet… pas cu pas. Era un loc în care unii dintre cei care ar fi trebuit să îi îngrijească, uitau uneori pentru ce sunt acolo și de jurământul pe care l-au depus.

Timpul a trecut și totul s-a schimbat în moment în care pentru acel loc a devenit responsabil un OM care a pus mai presus de toate, BINELE celorlalți. Un OM care a unit pe cei dezbinați, care a îndrumat pe cei care aveau nevoie de îndrumare și care a reușit să formeze o echipă în care membrii ei se completează, se susțin și pentru care binele oamenilor are întâietate.

Acel om a schimbat totul, iar locul de care oamenii se temeau cel mai tare a devenit unul în care oamenii simt grijă, empatie, înțelegere și susținere.

Nu este o “scrisoare” la care cineva să aștepte răspuns. Este una de mulțumire pentru tot ceea ce a reușit acest OM să facă, împreună cu echipa pe care o conduce, într-un timp atât de scurt, pentru modul în care corpul medical își desfășoară activitatea, pentru cum sunt tratați-în mod egal-TOȚI pacienții. Mulțumiri… pentru TOT, intregului Colectiv al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași! Semnat : S.M, 68 ani, 3SUS”

Am îndeplinit dorința pacientului și am transmis către conducerea unității medicale mesajul, pentru a ajunge, pe rând, la fiecare dintre cei implicați în procesul de îngrijire.

“Înainte de toate suntem oameni! Acesta mi-este crezul care completează fără tăgadă valorile, munca, eforturile continue ce nu se mai numără de multi ani în ore, ci în bucurie, atunci când reușesc să ajut și asta se întâmplă de foarte multe ori dar și în tristețe atunci când lupta cu moartea ne lasă neputincioși…Pentru că suntem oameni, iar când ajungem acolo unde spunem sau simțim “acasă” sentimentele, gândurile, emoțiile, până atunci înăbușite de rigoare, profesionalism, exercitiu și experiență, atunci cand ne facem datoria, ne năpădesc.Oricât am fi de mulțumiți, de satisfăcuți, de recunoscători și de conștienți pentru ceea ce realizăm, adevărata mulțumire vine atunci când cei pe care i-ai îngrijit se întorc și-ți spun MULȚUMESC și au încredere în tine! Ma inclin, mulțumesc!”, a declarat Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase “Sf. Parascheva” Iași, contactat de către 24iasi.

Iar pentru a ne convinge de faptul că lucrurile au evoluat in bine în mai puțin de doi ani de când conducerea unității medicale a fost preluată de către medicul Florin Roșu, redacția a solicitat și a primit acceptul de a reda cititorilor câteva imagini din interiorul spitalului, din saloane dar și de pe holurile ATI.