Decizie oarecum surprinzătoare și inedită în cazul Primăriei Mogoșești: au fost montate camere video în cimitir, după ce mai mulți cetățeni s-au plâns că au fost vandalizate mormintele celor trecuți în neființă.

“Avem deja finalizat sistemul de supraveghere cu camere video și iluminat cu panouri fotovoltaice în cimitirele noastre. De aceea trei dintre cimitire beneficiază de cel mai inteligent sistem de supraveghere video și iluminat, urmând ca celelalte 2 cimitire să beneficieze de aceleași condiții. Sper, astfel, să eliminăm și divergențele create între cetățenii care igienizau mormintele apropiaților, dar aruncau haotic vegetația și resturile coroanelor”, a anunțat Rodica Popa, primarul comunei Mogoșești.

Primarul spune că decizia de a proceda astfel vine după ce un gard nou construit a fost cât pe ce să fie furat.

“Știm cu toții că au fost vandalizate mormintele iar făptașul nu a fost încă descoperit, apoi gardul cimitirului din Santa abia amplasat a fost pe punctul de-a fi furat, făptașii fiind surprinși asupra faptului, dar au dat bir cu fugiții și exemplele pot continua”, spune Rodica Popa.

Cu toate acestea, mai mulți cetățeni și-au exprimat nemulțumirile legate de faptul că sunt alte priorități în comună, cum ar fi drumurile și ulițele pline de noroi. Primăria promite însă că se va rezolva și această problemă… cândva.