Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • Începând cu ora 13:13,Detașamentul 2 de Pompieri Iașia intervenit în localitatea Goruni, comuna Tomești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 4 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
 • Începând cuora 15:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iașia acționat în localitatea Cogeasca, comuna Lețcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 15 tone de furaje, aproximativ 3 metri cubi de cherestea și 20 de coli OSB. S-au degradat 15 tone de cereale și aproximativ 20 de metri pătrați de învelitoare din tablă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.
 • Începând cuora 23:46, Detașamentul 1 de Pompieri Iașia intervenit în localitatea Mădârjac, comuna Mădârjac, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 7 tone de furaje, acoperișul unei anexe învecinate pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați și gardul din scândură pe o lungime de aproximativ 20 de metri. S-au degradat acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați și gardul din lemn pe o lungime de aproximativ 10 metri liniari. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Intervenții /misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 22 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 7 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 7 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 25 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • În data de 20.10.2021, ora 13:17, Secția de Pompieri Târgu Frumosa acționat în localitatea Războieni – E58, comuna Ion Neculce, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs între două autoturisme. În urma accidentului două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care una a refuzat transportul la spital, iar o victimă a fost transportată la spital de către echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 21.10.2021, ora 06:25, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Mănăstirii, pentru salvarea unui cal căzut într-un canal.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 20.10.2021, ora 21:32, Detașamentul 1 de Pompieri Iașia acționat în localitatea Brătuleni, comuna Miroslava, județul Iași, la un accident rutier produs între o autoutilitară și o automacara, în urma căruia a rezultat o victimă încarcerată, conștientă. După realizarea manevrelor de descarcerare, victima, în vârstă de aproximativ 40 de ani, cu multiple traumatisme și fracturi la membrele inferioare a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgențe “Sf. Spiridon” Iași.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 28 decazuri medicale.