Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii – 1

  • Începând cu ora 12:32, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Dochia, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul al unei case de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 1 metru pătrat din șarpantă acoperișului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

Intervenții /misiuni – 64

  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 19 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
  • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 4 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
  • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 8 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
  • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
  • Începând cu ora 13:25, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, lacul Ciric, la o persoană care s-a aruncat în lac. Persoana de sex feminin, în vârstă de 21 de ani, a fost scoasă de către persoanele de la fața locului, ulterior fiind preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.
  • Laora 22:05, Secția de Pompieri Pașcani a acționat în municipiul Pașcani, strada Nicolae Iorga, pentru salvarea unei feline.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 32

  • Echipajele SMURD au intervenit la 32 decazuri medicale.