Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

            Incendii – 2

 • Începând cu ora 16:16, Punctul de lucru Hârlău din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumosa intervenit în orașul Hârlău, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars elementele din plastic și conductori electrici din componența autoturismului și s-a degradat aproximativ 50% din interiorul autoturismului (tapițerie, geamuri și ornamente din plastic). Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.
 • Începând cu ora 18:52, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Stolniceni Prăjescu, comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 4000 de metri pătrați de vegetație uscată și aproximativ 500 kg de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

            Intervenții /misiuni – 61

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 21 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 3 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 6 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 25 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Începând cu ora 11:43, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren viran în satul Soci, comuna Miroslovești, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate cinci grenade defensive F1, o grenadă ofensivă și patru focoase VZ33, care a fost ridicate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.
 • Începând cu ora 16:17, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Gării, la o persoană. După aproximativ o oră, persoana în vârstă de 44 de ani a fost identificată în zona Pasajului Alexandru cel Bun, fiind ulterior preluată de un echipaj SMURD și transportată la spital.
 • La ora 20:23, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Mihail Kogălniceanu, județul Iași, pentru salvarea unei pisici blocate într-un canal.
 • La ora 20:23, Secția de Pompieri Târgu Frumos a acționat în orașul Târgu Frumos, strada Tudor Vladimirescu, județul Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.

            Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 31

 • Echipajele SMURD au intervenit la 31 decazuri medicale.