Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al Județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii – 4

 • Începând cu ora 08:52,Detașamentul 1 de Pompieri Iașia acționat în localitatea Popricani, comuna Popricani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. În urma incendiului au ars coșul de fum și soba de teracotă și s-a degradat zugrăveala pereților pe o suprafață de 10 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător, neizolat termic față de materiale combustibile.
 • Începând cu ora 11:07,Detașamentul 1 de Pompieri Iașia intervenit în localitatea Heci, comuna Lespezi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu la o groapă de gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 16:35,Secția de Pompieri Pașcania acționat în localitatea Cristești, comuna Cristești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Începând cu ora 01:00,Detașamentul 1 de Pompieri Iașia intervenit în municipiul Iași, strada Strămoșilor, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un container de gunoi menajer. În urma incendiului au ars aproximativ 300 de kg de gunoi menajer și containerul din plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise.

Intervenții /misiuni – 55

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 12 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 2 misiuni de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.
 • Echipajele A.T.P.V.M. din cadrul unității au efectuat 5 misiuni de transport pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 5 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.
 • În intervalul orar 08:00-21.00, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 29 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.
 • Laora 13:29, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în municipiul Iași, strada Ciurchi, pentru deblocarea unei uși de acces al unui apartament.
 • Începând cu ora 13:56, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren viran în satul Boureni, comuna Balș, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat – 18

 • Echipajele SMURD au intervenit la 18 cazuri medicale.